Ha te is az olvasóim 99 százalékához hasonlítasz, akkor mostanra van benned egy ilyen érzés:

Még hogy nekem legyen befektetésem? Az úgysem menne… 

A kétkedés egyrészt természetes egy olyan témával kapcsolatban, amit jó eséllyel még sosem csináltál. Ha viszont eddig a pontig eljutottál, már érted, hogy mi a feladat: tanulnod kell, és ezzel párhuzamosan tőkét kell gyűjtened.

Ne akard egyszerre megoldani az élet egyik legnagyobb kihívását! Az anyagi függetlenség megteremtése ugyanis nem gyorstalpaló meló, amit egy hónap alatt le lehet tudni.

A tőkegyűjtéshez a legtöbb embernek értelemszerűen nem elég 29 nap, de nem is ez a feladat! A feladat az, hogy legyen előtted egy irány, ami felé el tudsz indulni. Ez az irány a tanulás és a tőkegyűjtés. Az alábbi három tanács pedig segíthet, hogy addig is tevékenykedj befektetések körül, amíg összejön az álombefektetésre valód.

Mit csinálj mától?

1. Szimulálj! 

A befektetések számos eleme kipróbálható szimulációs módban, ezért mielőtt valódi pénzt teszel egy ötletbe, mindig próbáld ki a rá vonatkozó szimulációkat. Tőzsdén erre való a demó-számla, egy ingatlanbefektetésnél a SWOT-elemzés, stb.

2. Haladj lépésről lépésre!

Mindig lépésről lépésre haladj, és csak fokozatosan köteleződj el nagyobb összeggel. Vagy kisebb projektbe fogj bele, vagy keress üzlettársat, de ne egyből tedd fel az egész tétet.

3. Ne savanyodj be! 

Az előző leveleimben csak a klasszikus befektetési formákról volt szó, de a lista természetesen végtelen. Lehet befektetést indítani németországi ingatlanokkal, thaiföldi turista-ejtőernyőztetéssel vagy bármi más dologgal, amiben te személy szerint fantáziát látsz, és amit ki tudsz finanszírozni. Ahogyan telnek az évek, meg fogod tapasztalni, hogy egyre több dolog érdekel és talál meg.


 Mindennapi pénzügyi intelligencia 30 napos tanfolyam 29. nap
Érdekel a többi lecke? Iratkozz fel a tanfolyamra!
jelentkezem


Hozzászólások

29. nap: Saját befektetések? Ne már! — Nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>