Az anyagi függetlenség marketing hívó-szó, amivel sok minden el lehet adni, mert a legtöbb ember (bár nem tudja pontosan, mi az) szeretni anyagilag független lenni. Ám amire nagy az igény, ott mindig nagy a marketing zaj, és nehéz elválasztani az ocsút a korpától. Ezért figyelj, hogy te ne ess áldozatul a hamis reklámüzeneteknek: az anyagi függetlenség nem érhető el gyorstalpaló anyagokkal és tanácsadással.

Az anyagi függetlenséghez nem az alábbi szolgáltatások vezetnek:

  1.  Befektetési/pénzügyi tanácsadás
  2. „Gazdagodj-meg-gyorsan”
  3. „Ez a tuti” típusú befektetési titok

Befektetési/pénzügyi tanácsadás

A tanácsadók valójában banki és biztosítási termékeket árulnak, ami már csak úgy van kitalálva, hogy a bank vagy a biztosító számára legyen előnyös és az ő alkalmazottaikat tartsa el. Ezt nyilván csak a te profitot terhére tudják megtenni. És sajnos sok olyan sztori is ismert, amikor a termék nettó átverés, és az ügynöki jutalék után az ügyfél mínuszba maradt.)

„Gazdagodj-meg-gyorsan” módszerek

Az anyagi függetlenséget elérni több évbe kerül, egészen ritka az, akinek ennél hamarabb összejön. Ezért ha gyorsan akarsz odajutni, valószínűleg valami gyanús vagy necces módot ajánlanak épp számodra.

„Ez a tuti” típusú befektetési titok

Egyrészt nincs egyetlen tuti módszer, mert mindenkinek a saját személyiségégre és tőkéjére szabott befektetést kell megtalálnia. Másrészt egyik módszer sem titok olyan értelemben, hogy valakik (hatóságok, más befektetni vágyó emberek, nagyközönség) elől titkolni kellene. Nincs benne adócsalás vagy olyasmi, ami „nem működne, ha túl sokan csinálnák”.

Mit csinálj mától?

  • Ne akard többé “kiszervezni” a befektetéseidet. A te pénzedért te vagy a felelős, nem a bank vagy a tanácsadó. Fogadd ezt el.
  • Ne dőlj be a gyors meggazdagodást ígérő reklámoknak. Valószínűleg nem igazak — vagy elhallgatnak valami fontos információt.
  • Ne dőlj be az ingyenes lehetőségeknek. A pénzügyekben fokozottan igaz a “nincs ingyen ebéd” mondás.

Herman Judit: Mindennapi pénzügyi intelligencia. 30 napos online tanfolyam 3. nap

Érdekel a többi lecke? Iratkozz fel a tanfolyamra!

jelentkezem

 


Hozzászólások

3. nap: Tipikus tévutak — Nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>