Először is egy nagy gratuláció jár neked, mert 30 napja foglalkozol valamivel, amivel a legtöbb magyar szinte soha nem foglalkozik: az anyagi függetlenség témájával. Másodsorban viszont ne feledd: ez a téma nem sétagalopp. Nem arról szól, hogy az ember emaileket olvasgat, aztán mindent folytat tovább a régi mederben. Ha anyagi függetlenségre vágysz, tenned is kell érte! Ez a tanfolyam arra mindképp elég, hogy megtudd, érdekel-e ez az egész. Ha úgy érzed, ez neked való feladat, csak biztatni tudlak, hogy az elszánásodat fordítsd át cselekvésbe.

Mit csinálj mától?

1. Lépegess mindig csak egyet!

Valószínű, hogy most még nem tudod, pontosan hogyan és milyen befektetéseid lehetnének. De ne aggódj ezen: elég csak annyit tudnod, hogy folytatnod kell a tanulást. A profi futók is tudják, hogy sosem a teljes távot kell lefutni, csak a következő lépést. Mától tehát tedd szokásoddá, hogy minden nap teszel valamit az anyagi függetlenségedért, legyen az bármilyen kicsi vagy éppen jelentős dolog. Ha hónapokig és évekig tudod tartani ezt a tempót, óriási kitérést tudsz elérni a mostani helyzetedhez képest.

2. Ki a kicsit nem becsüli…  

A kis lépésekben nagy erő lakozik. Ha más nem, akkor legyen az a napi penzumod, hogy felírod a napi költésedet a költségkövető táblázatodba, és a hó végén kielemzed, hogy miben lehetnél még jobb a jövőben. Vagy vizualizáld, hogyan fogsz tudni többet keresni, és többet félretenni. Ezek a dolgok pl. tipikusan nem pénzkérdés, hanem elszánás kérdése.

3. Gyere el a tanfolyamomra!  

Mivel kis ország vagyunk, a magyar piacon nem sokan foglalkoznak pénzügyi intelligencia oktatással, és aki oktat, az is általában egy-egy részterületre állt rá. Én azon kevesek közé tartozom, aki “a teljes képet” tanítja, mert azt vallom, hogy onnan könnyebb elindulni a részletek felé. Ezért alapozásként mindenképpen gyere el a pénzügyi intelligencia előadássorozatomra, ahol az itt leírtakat (és még sok minden mást) a gyakorlatban is elsajátíthatod. És persze megismerkedhetsz emberekkel, mert ugye már keresed “a törzsedet”… A következő időpont 2015 áprilisa, a részletekről itt olvashatsz bővebben.

Köszönöm, hogy megtiszteltél a figyelmeddel ebben a 30 napban. Én már évek óta foglalkozom ezzel a területtel, és tudom, hogy az anyagi függetlenséggel kapcsolatban csak egy dolgot bánhatsz meg: hogy nem előbb kezdted. Ezért ne sokat habozz, hanem kezdj neki a témának! A magam részéről sok sikert kívánok neked ehhez, és remélem, mihamarabb találkozunk valamelyik programon!


Herman Judit: Mindennapi pénzügyi intelligencia. 30 napos online tanfolyam 30. nap
Érdekelnek az előző leckék? Iratkozz fel a tanfolyamra!
jelentkezem


Hozzászólások

30. nap: Gratula! — Nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>