Itt küldöm az anyagi függetlenség 7 mérföldkövét. Nyugodtan nyomtasd ki magadnak, és tedd ki a faladra, hogy mindig előtted legyen. Ezek azért „mérföldkövek”, mert ha anyagilag függetlenné akarsz válni, ezek mellett mindenképpen el kell menned, sőt, ki is kell pipálnod őket. A nulladik mérföldkövet már ismered: legyenek pénzügyi céljaid. Most a további lépések következnek.

Az anyagi függetlenség 7 mérföldköve:

  1. Követed a kiadásaidat.
  2. Csökkented a kiadásaidat.
  3. Növeled és diverzifikálod a bevételeidet.
  4. Tanulsz.
  5. Megismerkedsz másokkal, akik jobbak nálad.
  6. Van körülötted „törzs”.
  7. Saját befektetéseket indítasz.

Ha megnézed ezt a listát, két érdekes dolgot is láthatsz. Az egyik, hogy a befektetések csak a legutolsók a sorban. Na, erre szoktam mondani, hogy én nem ügynök vagyok, hanem pénzügyi intelligencia oktató: ha anyagi függetlenségben utazol, sokszor fogod azt tapasztalni, hogy azonnal a pénzügyi terméket/szolgáltatást akarják a nyakadba varrni. Én azonban a profi gondolkodásmódot tanítom meg neked, hogy te magad hozhass döntést a pénzedről.

A másik érdekes dolog, hogy a listában nem szerepel a lelki/spirituális téma. Ugyanis szerintem a lelki dolgok sokszor a fizikai szinten is alakíthatók: nem kell okvetlenül „rámeditálnod” a gazdagságra – jobb, ha megtanulsz gazdag módra gondolkozni és cselekedni a pénzeddel, otthonoddal, vállalkozásoddal kapcsolatban, és ettől rendeződnek a lelki dolgaid.

Mit csinálj mától?

Gondold át és írd is le, hogy melyik területen értél már el eredményeket. Ha például minden állítás egy pontot ér, hány pontod van?

A következő levélben egyes mérföldkövekhez adok tippeket.


Herman Judit: Mindennapi pénzügyi intelligencia. 30 napos online tanfolyam 6. nap

Érdekel a többi lecke? Iratkozz fel a tanfolyamra!

jelentkezem

 


Hozzászólások

6. nap: Az anyagi függetlenség 7 mérföldköve — Nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>