KezdőlapEgyébA cégek piócái

Hozzászólások

A cégek piócái — 6 hozzászólás

 1. Egy újabb gyöngyszemet találtam: http://i.imgur.com/F4IeKyj.jpg
  Innen már tényleg csak egy lépés, hogy minden telefon-előfizető magánszemély is kapjon ilyet, hiszen az adatainkat is adják-veszik, ha nem is nyilvánosak, mint a cégjegyzéki adatok.

  Ps. Csak a nagyon ártatlan-lelkű olvasók kedvéért jelzem, hogy ez nem a hivatalos telefonkönyv (ami szintén önkéntes), hanem egy kamu telefonkönyv-projekt.

 2. és – legalábbis úgy tűnik – a cég nem teljesítette a szerződésben vállalt kötelezettségét. Ugyan a szerződés nem tartalmazza, hogy hol tennék közzé a fizető cégek adatait, szerepel viszont rajta a cég honlapja. Feltételezném, hogy ezen keresztül elérhetőnek kellene lennie az adatbázisnak. A honlap azonban nem működik.

  Tehát a cég nem vállalt ugyan sokat a díjért, de annak sincs nyoma, hogy ezt teljesítette volna. Úgyhogy elég csalás-gyanús az ügy, bár jogilag csak akkor beszélhetünk csalásról, ha nem is állt szándékában teljesíteni.

  A levél azért már bejárta a sajtót, remélem, hogy a hatóságok is vizsgálódnak. Mindenesetre egyelőre a hivatalos cégjegyzék szerint normál működő cégről van szó, nincs felszámolási eljárás, vagy hasonló alatt. Érdemes lenne megnézni valamelyik fizetős cégadatbázisban, hogy ott van-e negativ bejegyzése.

 3. azért az, hogy közzétételi díj fizetésére kötelezett társaságokról beszél, az szerintem támadható, még ha hátul szerepel is, hogy mindez önkéntes. Szóval nem hiszem, hogy ez jogilag korrekt lenne.

  Az is érdekes, hogy a részvénytársaságok fizetésre kötelezettek, miközben az Nyrt-k és Zrt-k nem. Ez teljesen zavaros, ma nincs Rt-ként bejegyzett cég. Néhány éve minden Rt-nek a nevében szerepeltetnie kell, hogy részvényei nyilvánosan forgalmazásra kerülnek, vagy nem, ennek megfelelően cégjegyzékben is nevet kellett módosítaniuk Zrt-re, vagy Nyrt-re. Ettől függetlenül mindkettőt továbbra is hívhatjuk gyűjtőnéven részvénytársaságnak.

  Szóval már ennek is gyanúsnak kell lennie.

  Amúgy a cég tényleg létezik, be van jegyezve, én azt hittem, hogy totál kamu a cégnév, és egy hajléktalan nevére nyitott magán-bankszámlára kell utalni a pénzt. De nem, a bankszámla tényleg a cégé.

 4. Ez tényleg nagyon pofátlan levél. A kakasos címer fölött először biztos átsiklanék, de az MKNI-nyilvántartáson már valószínűleg nem, annak utánanéznék. Mert csak egy adatbázisban való megjelenéstől esek el, ha nem fizetek.
  És tényleg csak az apróbetűs részben szerepel, hogy ez az intézet valójában csak egy kft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>