Ezen az oldalon A gazdagság útján című könyv kérdőívét kitöltő embereknek szóló ingyenes anyagok találhatók. Ha véletlenül keveredtél erre az oldalra, légy méltányos, és adj magadnak is annyi esélyt, mint amennyit mások kapnak: töltsd ki ezt a felmérést!

Válaszok

1.) a Biblia nagyon konkrét tanácsokat ad a pénzügyekben, háromszor annyiszor beszél róla, mint pl. az imádkozásról 2.) Himer Csilla tréningje jó volt 3.) Fa Kinga munkássága is használható, beleértve a pénzügyi háztartási napló vezetését

Vezessék az anyagi ügyeket és ne vegyenek meg mindent,ami elsőre megtetszik,rakjanak félre amennyit csak tudnak,h idővel a pénzüket forgatva a pénzük dolgozzon nekik.

A folyamatos megtakarítás nagy biztonságot ad. Naplózom, milyen ráfordítással mennyit keresek, ezzel tudom súlyozni a megbízásokat és a projekteket. Nem vettem fel hitelt.

ha egy kis penzhez jutnak, koltsek penzugyi tudasra, takarekoskodjanak

Nem tudok tanácsot adni. És nem is akarok. Mindenkinek más lehet a jó.

A szilárd hit a legfontosabb, hogy el fogom érni a kitűzött célomat. Ez erőt ad a kitartáshoz és a megoldások megkereséséhez a legnehezebb helyzetekben is. Olyan emberektől kell tanulni, akik már sikeresek.

Egyelőre sajnos erre/ezekre még nem leltem rá.

Szorgalmas munka, tudatos élet. A nyugdíjas évekinkre pedig már vagy 5-10 éve gondolunk, azóta takarékoskodunk a férjemmel.

A tőzsde és a forex kellő óvatossággal hasznos lehet a “nulláról” való induláshoz. Pénzügyi tervezés nagyon fontos. A képzés is legalább annyira. Szemináriumok és könyvek.

Amikor félelem, blokkok, negativ gondolatok, vagy érzések nélkül “tudtam”, hogy meg fognak valósulni a terveim, meglesznek a szükséges bevételeim, és időhúzás nélkül cselekedtem

Eddig nincs okom panaszra.Csak készpénzt használj.Kerüld el a hiteleket .Amennyiben hitelre vásárolsz akkor “termelő” eszközöket vásárolj ne szórakozásra költsd el.minden munkának van haszna.A tétlenségnek és a lustaságnak nincs.A pihenés nem azonos a játékkal.

Számomra bejött a minden hónapban valamekkora összeget félreteszek, főleg az elején, mikor a megtakarítási tudása az embernek még kiforratlan. Pénzügyekben igyekszem napi szinten képben lenni, keresem azokat a megtakarítási formákat, melyek számomra előnyösek lehetnek. Számos könyvet olvastam, olvasom a témában. Érdekelnek a különféle pénzügyi szakemberek véleményei, ezeket mindegy gondolatébresztőként szeretem használni.

A bevétel egy részét félretenni

Soha nem éltem, anyagi biztonságban. Amit kerestem beosztottam, és spóroltam. De annyi soha nem jött össze, hogy anyagilag független lettem volna.

Gondolja végig mindenki hogy valóban szüksége van e arra amit készül megvásárolni valamint hogy nincs e esetleg valami költséghatékonyabb megoldás rá

Miután még csak most kezdtem el a pénzügyi képzésemet, így nem igazán tudok tanácsokat adni, de az már világos számomra, hogy az anyagi előrelépésnek egyetlen titka van, ha kevesebbet kültünk, mint amennyit keresünk.

Csak a mindenkori fizetésem jött be a bankszámlámra. Sajnos nem nagyon nézegettem a költségvetést, igazi középosztálybeliként éltem. Azt tanácsolnám mindenkinek, hogy mindig húzzon mérleget kiadások és bevételek tekintetében, illetve amint rájön, hogy van maradék minél előbb kezdjen el valami befektetést. Én csak 4 éve, 32 évesen kezdtem ezt komolyan venni, és nagyon remélem, hogy minél hamarabb ki tudok szállni a mókuskerékből…

Igazábol nem jött még be semmi konkrét dolog.Így tanácsot se tudok adni még.

Stabil, havi szinten kapott jövedelem jött be jobban, a vállalkozói életvitel sokkal kockázatosabb, ugyanakkor több fejlődési lehetőséget hordoz magában. Hiszem és tudom, hogy ez jobban be fog jönni.

Még az elején járok de…pontosan kell mindent vezetni, előre tervezni, kiszámíthatóság a fontos.

amivel eddig jutottam: 1. Mindig kerestem a jobb lehetoseget hogy Kemeny munkaval es tuloraval tobb legyen a bevetelem mint a kiadasom (meg a “rossz” eloszor masnak fizetek strategiaval) 2. Koltsegeim lefaragasaval, csak arra amire kell es abbol is az olcsobbat. Cigi es alkohol barmi egyebb “luxus” nelkul. 3. Az elso 200 ezer ft utan banki lekotesek (akkor meg megerte) 4. 1.5m ft ingatlanbefektetes hitellel 5. ezutan Tanulas, magamba fektetek, es az idom is penz strategia. Folyamatos tajekozodas, erdeklodes, gondolkodas, mi hogy lenne jobb, es persze probalkozas hogy jobb e.

Tartalék képzés. Nyitottság és pozitív hozzáállás. Személyiség fejlesztés és szakmai képzések.

Sokat segített, hogy olvastam ebben a témában. Nem költöm el az összes pénzem, ami egy havi bevételből megmaradt.

Amikor volt pedagógusi állásom, rendben voltam anyagilag.

A napi munka. Vagyis azt csinálom amit tanultam, és több munkát vállalltam.

Néha a személyes érzelmeket és igényeket háttérbe szorítottam egy jó üzleti döntés érdekében, sokszor szembe fordulva a családi, baráti nézőpontokkal. Utólag soha nem bántam meg, nem ragaszkodtam dolgokhoz, melyek nem visznek előrébb az életben valamilyen területen, akár anyagilag, akár szellemi, mentális fejlődést hoznak a változások.

Ez idáig nem találtam ilyen megoldást.

Visszafogottan költöttem, az igy megmaradó pénzt tartósan lekötöttem

mindenképpen kell egy fix összegű bevétel, ami rendszeresen jön, hogy legyen miből finanszírozni a sárga csekkeket és az egyéb szükségletekre vonatkozó kiadásokat (legyen mit enni és legyen hol aludni). Ez mellé kell más bevételi forrást teremteni, hogy több helyről legyen bevétel. Meg kell nézni, mi az, amit az ember szívesen csinálna azok közül a tevékenységek közül, amelyekre van igény.

Ami bejött nekem,az a befektetés vagyis az önkéntes kiegészítő nyugdíjpénztári tagságom hozama adott egyfajta biztonságot.Tehát megérte a(munkabérem)pénzem egy részét beleinvesztálni.

Még nem vagyok anyagilag független.

Fontos a tervezés, és a döntéshozatal, ami mellett ki kell tartani. A megtakaritási alap nagyon fontos, hogy legyen legalább annyi tartalék, amivel 6 hónap kiadásait fedezni tudjuk, akkor is ha nem jön be semmi pénz. Így nem vagyok kiszolgáltatva, nincs kényszer helyzet. SOHA nem vettem fel áruhitelt. Csak akkor veszek meg valamit ha van rá pénzem, és 3x átgondolom, hogy tényleg sükség van-e rá. Valóban javítja az életkörülményem? Okoz annyi örömöt mint amibe kerül?

Minden hónapban tedd félre az aktuális bevételeid min.10%-át. Legyél nyitott és proaktív, legyenek céljaid, tervezd meg az oda vezető utat és a sok kis apró lépést egymás után tedd is meg. Minden nap tegyél valamit a célod elérése érdekében, lehet ez akármilyen kis lépés is.

Mentálisan megváltoztatott Brian Tracy Főnix szemináriuma, és a sok könyv amit kiolvastam. Pl Zig Ziglar- Viszlát a csúcson! Van bevételem még ha nem is dolgozom, de több pénzre lenne szükségem. Bár kiadásaim szinte nullák.

a 4. pontban leírt borítékos módszer nem éppen az anyagi biztoságomat alapozta meg, de hogy ne maradjon el befizetésem abban sokat segített és így a még felhasználható összeget jobban átláttam

Egyáltalán nem vagyok anyagi biztonságban .

Úgy neveltem a gyerekeimet, hogy becsüljék meg a legkevesebbet is, “valamit valamiért”, érjenek el sokat az életben, legyenek céljaik, és küzdjenek érte. Ezáltal a gyerekeim sikeres emberekké váltak, akik anyagilag is képesek egyedül érvényesülni. Egyik ismerősöm anyagilag független (vállalkozó), de a gyermeke nem tanul , nem dolgozik, elherdálja a család vagyonát, mindent felél. Én ezzel az ismerősömmel nem cserélnék, pedig én szegény vagyok. A pozitív gondolkodás szintén sok esetben átlendített a nehéz napokon.

Most nem tudok tanácsot adni. De a korábbi évek megtakarításai lehetővé tettek sok mindent.

még nem vagyok anyagilag biztosnágban. A bevételei 10százalékát tegye el mindenki,bármekkora is az a pénz és körültekintően fektesse be.

Több munka, nagyobb elismerés, és több fizetés.

A hitem. Az a fajta meggyőződés, hogy ha teljes értékü és tudatos ember leszek, ha személyiségemet egy, a létezésünk minden szintjét érintő, kiteljesítő, magas szintű szellemi értékrend szerint átprogramozom, transzformálom, akkor hasznára lehetek embertársaimnak. Ez így is történt, mindig a megfelelő pillanatban bejött a megfelelő megoldás az éppen aktuális anyagi szükségletek fedezésére. Anyagilag a “formában” még nem vagyok független, éppen ezen “dolgozom” most a Te segítségeddel. Elhamarkodott lenne részemről bármit is tanácsolni másoknak.

A tanulás jött be, magasbb fizetést kaptam + kezemben tartom a pénzüyeimet, tudom honnét,miből jön a pénz és hová megy el. A megtakarításaimat is tervezni kell,pl. hogy havonta mennyit nem költök el

A spórolás indított el az anyagi függetlenség útján. Miután megtanultam, hogyan takarékoskodjak, ingatlant vásároltam, és minél több pénzem lett, annál többet fektettem be ingatlanba és értékpapírokba.

Sokat spóroltam és minden kiadásom megfontoltam.

Még semmi sem jött be.

Ingatlan (szőlő, présház) eladás

Egy befektetéssel céges részvényekhez jutottam.

Soha nem költöm el a teljes havi jövedelmemet. Öltözködésnél, szórakozásnál a praktikum és a tartósság a döntő. A reklámokat és a hírműsorokat erős kétkedéssel kezelem.

Nagyon régen vállakozó voltam, és ugyan sokat dolgoztam, de nagyon jól kerestem. Sajnos csak néhány évig tartott, a társaimmal voltak vitáim, amiket válással oldottam meg, és utána nem sikerült önnállósodni.

mint ahogy azt az elözö pontban is írtam, volt az amikor a mobiltelefonokkal való üzletelésem pár hétig “bejött”.

A saját cégem egy bizonyos arányos, kezelhető és kontrollálható méretig szépen fejlődő, prosperáló vállalkozás volt. A lassú és kontrollált növekedés, fejlődés útja bejött nekem, de egy nagyobb ugrás már kevésbé. A megalapozott kisebb léptékű növekedés, cégfeljesztés az, ami számomra sok éven keresztül egyenletesen növekvő bevételt, illetve egzisztenciálisan is megfelelő hátteret, “jó közérzetet” biztosított.

1. Külföld-bár ezzel csak odáig jutottam, hogy önállóan vettem egy lakást. Mai fejjel nem jöttem volna haza, amíg kp-ban ki nem fizetem az egészet-most minden pénzemet a kedves bank viszi el,törlesztőrészlet formájában, és örüljek, hogy forintos vagyok, nem devizás..

Kapcsolattartással és építéssel foglalkozzanak különben nem érvényesülnek.

Döbbenetes hatású volt, amikor elkezdtem vezetni a költségvetést, elég volt csak beírogani egy táblázatba. Működik. Megspórolt pénzemet EUR-ban tartom, így nehezebben tutom elkölteni. Megtervezem minden hónapomat előre, és rangsorolom a kiadásokat.

Még nem próbálkoztam,fizetésrol fizetésre éltem

befektetési portfóliók

Az ember amit ő maga ér azt jobban fogja óvni, mindenkinek legyen egy elérhető célja,aztán a többi…

Semmi.

A különböző területekre szánt pénzt különböző borítékokban tartom.

Ha jön eljön a lehetőség, amit bevonzottál, tedd meg a lépést, kerülj ki a komfortzónádból és élj vele. Ha valamit nem szeretsz csinálni, nem működik, akkor engedd el és válts! Szentül kell hinni, akarni és tenni, akkor senki nem állhat az utadba,

Mindenképpen fontos a megfontolt költekezés, és a jövedelem meghatározott részének a félretétele és gyarapítása. Nekem fontos a több irányból áramló pénzjövedelem megtalálása. Nagyon jó befektetések találása.

Jelenleg nem tudok anyagi biztonságról beszélni, DE: ha olyasmit tanul az ember, ami érdekli, amit szeret csinálni, abban már a tanulás közben lát jövő képet. Bármilyen anyagi helyzetben vagy, mindig vannak, akik nálad rosszabban élnek, nekik önzetlenül jól esik segíteni, és nem feltétlenül pénzre gondolok. Az élettől valahogyan ez mindig visszaérkezik, akár jótanács formájában is. A pénz nem egy rossz dolog, meg kell tanulni tisztelni, és hálásnak lenni érte. Amikor megváltozik az ember pénzhez való viszonya, megváltoznak a körülményei is, ez igaz pozitív, negatív irányban is.

Momentán úgy érzem, hogy igazán látványos sikert nem értem el.

Ingatlanpiac, de nagyon odafigyelve, s rendszeresen kikérdezve a sikeres ingatlanosok véleményét, mert ha a kapcsolat közös érdek, akkor az ingatlanos segít, s jó tanácsot ad. Network rendszerépítés, de azon belül csak minimum 4-5 éves céget építs. Én LYONESS-t építek, s egyre szebben duruzsol. S sajna a hazai gazdasági helyzetből adódóan pillanatnyilag a külföld szebben prosperál. Ha lehetőséged van rá, tartalékolj ne csak pénzt, hanem egyéb, alkalmanként értékesítésbe bocsátható tárgyakat. Ilyenekbe szerintem mindenki bele-bele botlik, csak ő maga sem hinné, hogy ezek a lehetőségek milyen értékek. Pl. én vettem cserépkályhát 25000.-Ft-ért, s rá 3 évvel a válság alatt 98000.-Ft-ért adtam el. Pl. vettem ezüst érméket olyantól, aki nem értett hozzá (én se, de éreztem, hogy ennél többet érnek!), 10000.-Ft-ért, s eladtam rá 4 évre 120000.-Ft-ért. Helyenként szintén olcsón hozzá lehet jutni a különböző fa rönkökhöz, s ha van tárolótér, akkor felfűrészeltetve, s 1-2 évig tárolva eladható szép haszonal. A régiség szintén nagy lehetőség. Viszont a felsoroltakhoz mindhez kell valamilyen szaktudás, még ha minimális is, de kell. Szintén jó lehetőség a numizmatika, de szűk terület, s a mai magyarhoz képest jobb gazdasági környezet kell hozzá.

A legtöbbet eddig alkalmazottként kerestem. Azért becsülnek meg, mert pozitív szemléletű, rugalmasan alkalmazkodó ember vagyok, jó kommunikációs képességekkel.

Legjobban az jött be, amit másokon látok, hogy szórják a pénzt,valaha én is azokat csináltam.. Rongyrázás helyett alaposan át kell gondolni a szükségleteinket!! Olvassunk, legyünk nyitottak ilyen könyvekre , mint A magad útján, A gazdagság útján, és még sok nagyszerű magyar szerzőéire.

nekem ami eddig leginkább “bejött”, az a unit linked biztosítás, több szempontból is ajánlom.

A háztartási füzet vezetése az a lista vezető, napi vásárlói blokkok bevezetése, majd havi egyenleg és módosítások. Más örömök felkutatása, mint ami (csak) a pénzen megvehető, l: szórakozás, sport, ajándékozás… Amíg nem tudok annyi bevételt produkálni a szeretett munkámból, amennyi elég lenne, addig “kötelezőnek” tartom a megélhetéshez szükséges és elegendő pénzmennyiséget másutt megkeresni. Így nincs hitelem és adósságom, de van aranytartalékom – mindezt ugy, hogy nincs munkahelyem…

A legfontosabb a biztositás és a tartalékképzés. Ezeket pedig a folyamatos pénzáramoltatással tudom fenntartani és igy jól is érzem magam!

A fent emlitett takaritoi vállalkozás, viszont képzett munkaerőt és motivácios programot vetnék be a bérezés területén. csak igy kezdeném ujra..ha lenne még befektetni valo pénzem.

Nemrég óta van meg a kis befektetésem, így bővebbet erről még nem tudok mondani sajnos.

Csak és kizárólag az, hogy olyan megtakarítási formákat választottam, ahol nem tudok a pénzemhez jutni csak akkor ha lejár a szerződés. pl. életbiztosítás.

Eddig a határozott összeg havi félre tétele volt a legjobb döntésem.

Én még nem vagyok anyagilag független, de azt tudom másoknak is tanácsolni, hogy kezdjenek el minél hamarabb pénzt megtakarítani, mert csak így tud az ember befektetni, szerintem! Nekem nagyon sokat segítettek a könyvek, előadások, és remélem, hogy a jó út irányába visznek!

Sajnos eddig még nem volt ilyen, maximum rövidtávon egyik hónapról a másikra, a fizetésem miatt.

Átgondolt befektetés.

befektetési jegyek rövid/közép távon

A részvényopcióval egybekötött biztosítással megdupláztam a pénzem, hátránya az volt, hogy nem áll rendelkezésre bármikor, csak a szerződés közvetlen lejárta előtt érdemes belenyúlni és felhasználni. A lakás-előtakarékosságot 1 hónapja nyitottam, ehhez az államtól sok támogatást kapok, a szerződés 9 év 5 hónapos. Ezzel saját önrészt szeretnék szerezni, amivel saját ingatlantulajdonos lehetek, amit bérbe adhatok, de akár hotelt is vásárolhatok. Így passzív jövedelemre tehetek szert, ami a bevételem eszköz rovatába kerül. Sajnos ezekkel nem tudok anyagilag független lenni.

Pénzügyeim tervezése, házastársammal együttműködve. (ld. előző kérdés) Hosszú távú tőkeképző biztosításokat kötöttem és lakástakarékszámlákat nyitottam , jó tudni, h amikor a fiam egyetemre megy, vagy a lányomnak lakás kell, lesz kezdőtőke. A biztosítások nekem nyugalmat adnak, ha baj ér, a családom nem marad pénz nélkül, és a szüléseknél, kórházi tartózkodásnál is kaptam a biztosítótól pénzt, ami jól jött.

Egyelőre még a bevételeimet mindig visszaforgattam magamba, képzésekre, önfejlesztésre.

Egy bejelenett fő állás és melette vállalkoást indítani.Nekem ez bejött és azóta is ebben keresem a lehetőséget.

Anyagi biztonságot alkalmazotti visonyban éltem meg. Kiszámítható, biztos jövedelmet kaptam, időben utalva. A bevételhez tudtam illeszteni a kiadásomat, benn maradtam a keretek között.

Sajnos nem volt ilyen.

Külföldre mentem ki tanulni és dolgozni, ott és akkor elég pénzem volt, még félre is tudtam tenni belőle. De a honvágyam miatt hazajöttem és itthon sehogyan sem jön össze ugyanaz az életszinvonal, mint kint.

Sajnos még a befektetéssel kombinált biztosításnál és az akciós bankbetéteknél tartok.

Nem használok hitelkártyát, nem vásárolok hitelre… tudom, ez nem sok, de azt is tudom, hogy rengetegen vannak, akik folyamatosan többet költenek, mint amennnyit megkeresnek

Nem vagyok anyagilag független. Nekem az anyagi biztonságot a bevételek-kiadások, a vágyak és lehetőségek összehangolása jelenti.

Sajnos nem tudok ilyeneket.

Viszonylagos anyagi biztonsagnak tekintem, hogy most, noha a ferjemnek meg nincs munkaja es egy fizetesbol elunk, nincsenek napi filleres gondjaink, siman fizetjuk a szamlakat, nem szorulunk a szuleim anyagi segitsegere, ferjem szuleit tudjuk tamogatni anyagilag es nem okozott gondot egy hirtelen nagyobb kiadas egeszsegugyi okokbol, es szuleimet is ki tudtam segiteni egyszer alkalmi kolcsonnel.

Semmi. Le vagyok égve.

Egyenlőre még semmi pozitívumról nem tudok beszámolni.

Online könyvkereskedéssel kezdtem foglalkozni még az egyetemi éveim alatt, eleinte kényszerből mert nem volt semmi pénzem, de hamar megkedveltem a dolgot. Szeretem kiszolgálni az embereket, és bezsebelni a jól megérdemelt fizetséget. Szinte bármilyen tudást vagy ötletet lehet tőkésíteni, ha az ember rájön a mikéntjére. Épp ezért érdemes olvasni és tapasztalni. Ja és a tévét nem ajánlom, inkább az online anyagokat.

Megtanultam nem pánikolni azon, hogy nincs pénzem, így a pénztelen idoszakot is nyugodtan tudtam tolteni és kozben keresni a megoldást.

A “biztos” munkahelyváltások mindig több pénzt hoztak, a 2. gazdaság (háztáji-, gmk, fusi) közös munka bevételét közös fejlesztési célokra használtuk fel. Mindenkinek megvolt a saját feladata, amit szívesen, önként vállalt a kitűzött cél érdekében. Az anyagi biztosság érdekében igyekszem kevesebbet költeni, mint a befolyt jövedelmünk, többnyire lakossági folyószámlánkról fizetjük a folyamatosan felmerülő költségeinket, így nem maradunk el a fizetnivalókkal.

semmi

Anyagilag független vagyok. Anyuci, apuci egyáltalán nem segít és csak magunkra számíthatunk férjemmel. Ha “bejött” volna, nem lennék ezen a honlapon. Bár az már nyereség, hogy szeretnek a munkahelyemen és legalább hóról hóra megy a megélhetés. Szóval meló, meló, meló.

Egyenlőre nem tudok ilyet, mert eddig biztosításokban volt pénzeimet kivettem, amikor lejártak. Most nincs ilyen ötletem.

A bevételeim 10%-ának összegyűjtése és befektetése.

Sajnos nem érzem úgy, hogy konkrétan bármi bejött volna nekem. Pénzügyileg sajnos az utóbbi 1 évben szinte csak rossz döntéseket hoztam. El is vagyok ezért keseredve.

Egyelőre még nem élek anyagi biztonságban, úgyhogy várom én is a tanácsokat!

Több lábon állás. Ha több helyről folyik be jövedelem, akkor kisebb mértékben fenyeget egy azonnali csőd pl, ha megszűnik a munkahely. De az anyagi függetlenséget nem tudtam elérni.

hát igy most semmi nem ugrik be

A sok munka.

Mind bejött. Tovább kell haladnom.

Képzések tréningek helyes megtartása, következetes munkavégzéssel. Becsületes munkavégzés, nem lepapírozott dolgokkal. Elengedni a stresszt.

Olyan nem volt .Találd meg ami boldoggá tesz.

Még sajnos semmi, de keresem

Még semmi

Nem volt ilyen!

MInden aprócseprő (fogyasztási) hitelemet visszafizettem és nem vettemfel másikat. Hosszútávu megtakarításba fogatm (UL) , egyelőre vesztésre állok 🙁 Tanulok,. keresem az lehetőségeimet.

Nem volt ilyen.

Ha odafigyeltem a kiadásaimra, az bejött. Más nem volt igazi siker.

2 helyen dolgoztam

Megfontolt döntések. Néha, vagy nagyon sokszor akkor is meg kell csinálni dolgokat ha nincs hozzá kedvem.

Egyenlőre nem vagyok anyagilag független. Ami biztosnak látszik, az a munkavégzés. De ez sajnos nem elég a megélhetéshez, a függetlenséghez meg pláne.

3-5 évvel ezelőtt, úgyérzem, egyensúlyban volt a kiadás-bevétel oldalunk.Nem tudok olyanról beszámolni, ami igazán bejött volna . Egyszerűen jobban tudtunk gazdálkodni.

Írtam pénzügyi kimutatást, amihez igyekeztem alkalmazkodni.

Hitelt fel szabad venni a következőkre: tanulás-ismeretszerzés, orvos vagy egészségmegőrzés, vállalkozóknak a cégbe történő befektetés ami nagy valószínűséggel hasznot hajt. Másra tilos! Ha lehet kevesebbet költeni mint amennyi bevétel volt adott hónapban. A maradékot két külön egységként kezelni, az elsőt ha valami váratlan dolog történik arra, a másikat ha tényleg nagy baj van és az első lehetőség kimerült.

A jövedelem min. 10%-át minden hónapban félretenni,legalább egy bankszámlára,régebben így tettem.

Még nem vagyok anyagilag független, de elindultam az affelé vezető úton. Nagy vágyam, hogy bevezettessem azt Magyarországon, hogy már az általános iskolában kezdjék el tanítani a passzív bevételi forrás lényegét, kezdjenek el kicsi korukban gyűjtögetni a fiatalok, és 20-25 évesen legkésőbb már ne legyen gondjuk a munkakereséssel, mindenki csinálhassa azt, amit igazán szeret. Tehát (kicsit elkanyarodtam a témától) azt tanácsolnám másoknak is, hogy minél gyorsabban gyűjtsenek össze néhány milliót, és helyezzék el olyan megtakarítási formában, ahol nem nyúlhatnak a tőkéhez, de a kamatot életjáradék-szerűen megkapják, amikor szükségük van rá.

Igyekszem tudatosan vásárolni (“biztos szükségem van erre?”). Pár éve “megy” az életbiztosításom jövőre való megtakarításnak. Anyagilag független vagyok, de nincs mobilizálható megtakarításom – ezen szeretnék változtatni.

Amig 4 hónapon keresztül vezettük a bevétel-kiadási listát remekül haladtunk, az ott meghatározottakat teljesítettük. Ez csak addig működött amig mindketten naponta néztük a táblázatot és számoltunk, sajnos amikor fáradtságra hivatkozva már nem naponta követtük a költést, illetve olyan dolgot is megvettünk érzelmeinknek engedve amire nem volt fedezetünk csak hitelből, kicsúszott a kezünkből az irányítás. Most újra megfogadtuk, hogy visszatérünk a 2011. januári módszerre, persze eddig ez még nem történt meg.

Még nem vagyok anyagilag független, de már lehetségesnek látom, hogy az legyek és az első fontos lépéseket már nagyon tudatosan meg is tettem.

pluszmunka vállalása

Munkahely váltásból több anyagi bevételem volt egy ideig.(Aztán jött a válság..) Elkezdett építkezéshez átmeneti hitelre lett volna szükségem, de az egyre szigorodó feltételek miatt keveset kaptam volna drágán,így inkább félbehagytam az építkezést. Most nagyon nagy bajban lennék ha eladósodtam volna.Azt tanácsolom, hogy hitelt csak bevételt növelő dologra, vagy fedezettel átmenetileg és észerűen vegyen fel az ember.

Merni kell változtatni, a lehetőségeket kihasználni. Én is így tettem, de sokszor visszaéltek a munkavégzésemmel és a teherbírásommal, így gyakran a kihasználtság miatt léptem tovább.

Nem tudok hasznos tanáccsal szolgálni.

Az hogy dolgoztam egy gyárban de igazábóla fizetésem mindig csak hó végéig volt elég. Félretenni sose tudtam (talán az én hibámból is)

Eddig még semmi.

Bejött, hogy rendelkeztem saját megtakarítással, amikor kirúgtak a munkahelyemről. A munkakereséssel töltött fél évben abból a pénzből tudtam élni, amit előtte félretettem.

A tévéújság-szerkesztői állás, de ezért semmit nem kellett tennem: az akkori főszerkesztő bízott bennem, tudta, hogy alkalmas vagyok a munkára.

Eddig a pályázati munka sikerült a legjobban.

Nagyon pontosan feljegyzem és megtervezem a havi bevételimet és kiadásaimat.

Még úton vagyok ez ügyben. Hiszem jó tanács, és megszívlelendő (lenne), hogy minden hónapban tegyél félre a bevételednek 15%-át, és a többit költsd el. Hogy annyi bevételem legyen, ehhez kezdtem hozzá.

Megtanultam, hogy csak magamra számíthatok, nincsenek elvárásaim másokkal szemben..

Nekem a magántanítás jó volt, most is jó,hogy van néhány diákom. Ugyanakkor ahhoz, hogyebből megéljek kb. háromszor ennyi órát kellene adnom. Nem tudom, lenne-e erre lehetőségem.

A takarékoskodás az a módszer, amit mindenki meg tud valósítani.

piacozzanak a terményekkel.

Kevesebbet költs, mint amit keresel.

itt tanacstalan vagyok

Pénzügyi képzés. Sikeres emberektől való tanulás.

semmi

folyamatosan fejlesztem, továbbképzem tudásomat, hirdetem magamat

a számlák és a befizetések mindig az első helyen állnak, ami marad abból kell kijönni havonta, aztán a következő hónapban minden kezdődik elölről

Megtakarítás képzése, annak nem elköltése, hanem lekötése; családi költségvetés készítése és vezetése

Semmi nem jött be,nem is próbálkoztam.

Hit, kitartás, pozitív gondolkodás

Kezdje el képezni önmagát: elsősorban a személyiségét (milliomos gondolkodás kialakítása a cél), másodsorban szerezzen technikai tudást a befektetésekről és a pénzről. Ezután fejlessze tovább ismereteit, gyakorolja be azokat, tűzzön ki célokat, álmokat, tervezze meg, hogyan jut el odáig, és hajtsa végre, amit megtervezett. Ez az út lemondásokkal jár, sok időt, pénzt és energiát követel meg attól, aki rálép, de a jutalom busás! Én már egy éve azzal foglalkozhatok, amivel csak szeretnék, boldognak és szabadnak érzem magam emiatt. Találd meg, hogy Téged mi motivál cselekvésre, mi az, amit örömmel és boldogsággal csinálsz, és légy őszinte, elsősorban önmagaddal!

Nekem idáig lehet, hogy könnyű helyzetem volt. Viszonylag magad jövedelemmel rendelkezem és ebből sokat tudok félre tenni, amit befektetésekre fordítok, illetve a személyes fejlődésemre költök. Persze túl vagyok a nagy lábon élésen is, de szerencsére semmilyen hosszútávú hitelbe nem mentem bele.

Lásd 4.válasz.

Mindíg volt megtakarításom, A lottó-pénzt is az íróasztalomon lévő borítékba tettem – nem bíztam a szerencsére.

nem mernék tanácsolni

Szétvágtam a hitelkártyákat.

Önképzés, tőzsde, megfelelő partner.

olvassanak, tanuljanak

A bevetelek es kiadasok szigoru tervezese reven kb. 1,5 evre elegendo tartalek kepzese.

költés napló (mire mennyit költök havonta), a nem elköltött rész lekötése (bankbetét – rövid távon kellhet), életbiztosítással kombinált befektetés (hosszabb távú megtakarítás)

Először tanultam, dolgoztam. A munkámhoz kellett a tudás mellett szorgalom és megbízhatóság, én igyekeztem mindig a tőlem telhető legjobbat nyújtani, ez be is vált, mert anyagilag ezt honorálták, és miután szabadúszó lettem, ekkor is sokan megkerestek projekt ajánlattal. A kiadásaimra mindig figyelek, nem szeretek felesleges dolgokra költeni, csak olyanokra, amikre valóban szükségem van. Ezt már gyerekkoromban is így láttam és tanultam édesanyámtól. A szükséges dolgoknál is mindig figyelem azok ár-érték arányát, drága dolgokat nem veszek, mert általában a közepes árú vagy akár az olcsó dolgok is megfelelnek a kívánt célnak. Mivel a munkámmal viszonylag jól kerestem, és mellette nem túl sokat költöttem, így általában volt félretenni való pénzem. Ezt a pénzt, akármilyen kicsi volt, kamatoztattam, általában bankban. A kamatokat sem költöttem el, hanem általában újra befektettem. A befektetéseknél, bár viszonylag szűk piacon keresgélek, mert a biztosabbakat preferálom, folyamatosan tájékozódom, hogy hol lehet jobb hozamokat elérni.

90/10 szabály

Lehet hogy szokatlan lesz amit írok mert még nem sikerült megteremtenem az anyagi biztonságom, de abba hogy elvesztettem a lakásomat és még mindíg adóssággal élek talpon tudtam maradni.Képes lettem megállítani azt a spirált és tudatosan válaltam a tetteim következményeit. Képes lettem bocsánatot kérni a családtagjaimtól az őket is érintő tévedésemmel kapcsolatban. Ráébredtem hogy az önbántás, az önsajnálat semmit nem segít. Nincs hova elbújni. Önismereti útonjáró vagyok és folyamatosan különböző technikák segítségével gyógyítom a bennem lévő /mit érdemlek meg-mit nem, a pénz veszélyes attól félni kell, akkor vagyok biztonságban ha nincs pénzem, ha van akkor mindenki írigyelni fogja, kilógok a sorból, stb./hitrendszereket. Sokat változtam és remélem a bennem már átalakult tudatossá tett téves minták, nincsenek többé hatással az életemre. Még a minta hiányzik.

találtam egy jó munkahelyet önképzés, tanulás másoknak azt tanácsolnám, h mindíg képezzék magukat és fejlődjenek, keressék a jobb lehetőségeket

takarékosság, költséghatékony beszerzések, tudatosság

allando tanulas

nem volt még ilyen…

Folyamatos költségcsökkentés: mindig keresni erre a lehetőségeket Folyamatos bevételnövelés: szintén Ezeket befektetések keresésével lehet megcsinálni.

Tartalkos, banki befektetések, saját pénzügyi stratégia felállítása

Jól tettem, hogy a végkielégítésként kapott összeget nem költöttem el a családi kiadásokra, hanem ismeretszerzésre fordítottam. Nyelvtanulás van folyamatban és a pénzügyi intelligenciámat igyekszem megtámogatni a http://www.penziskola.hu/konyv/az-en-penzem oldalon elolvasható Pénzügyi Oktatási Programmal.

Bejött az, hogy fel mertem ajánlani az ügyvezetőnek, hogy szívesen segítek a problémák feltárásában, megoldásában. Szabad kezet kértem és meg is kaptam. A fejlesztésből a gyártás vezetésébe mentem át – jó ötlet volt. Ez persze automatikusan hozta magával a több fizetést.

sprólás…spórolás

Semmi

Fenntartható szemlélet: én nem költök “felesleges” dolgokra, kétszer is meggondolom, hogy tényleg szükségem van-e valamire. A “kényeztetéstől” (i.e. mevenni valamit, csak azért, mert úgy gondolom, hogy nekem az jár) csak ideig-óráig jobb az ember kedve.

Anyagilag független vagyok. Sok-sok önfejlesztéssel foglalkozó könyvet olvastam, az olvasottakat a gyakorlatba átültetve értem el az eredményeimet fokozatosan.

Nem tudok tanácsot adni, mert én is éppen azt keresem, hogy hogyan tudnék anyagilag független lenni

odáig még sajnos nem jutottam el

Az, hogy akármilyen alacsony fizetésből is félre kell tudni tenni!!!

fontos a bevétel-kiadások elemzése, folyamatos, szigorú tervezés,

Első körben magukban fektessenek be, ne pedig valahol tárolják a pénzüket( bank, betétszámla, kispárna). Jobban megéri mondjuk 500.000Ft-ot a saját képzésedre áldozni, mint várni 3 évet, hogy kikamatozza magát egy banknál, vagy egy bármilyen pénzügyi eszközben.

Sajnos nem tudok tanácsot adni.

A pénzáramlásom ellenőrzése – és ami még fontosabb, hogy azokból a következtetéseket levontam, sé ez alapján terveztem meg, mit tegyek az anyagi helyzetem javításáért.

Jó szaktudás, és sok munka. Fárasztó, de idáig csak ez vált be.

korábban mikor magasabb jövedelmem volt, mindig félre is tettem tartalékot

havi 10% mindig tartalékba, és kiművelni magunkat a befektetési, megtakarítási lehetőségekről

Mindig elfoglalt a mindenkori főállásom és ezek kielégítettek úgy hogy nem nagyon végeztem mást a munkámon kívül, ám viszonylag jól kerestem és amit tudtam, megtakarítottam. Ezt ajánlom másoknak is.

Semmi. Pénzt csak pénzzel lehet csinálni. A mai rendszer itthon annyira korrupt, hogy nem azoknak van jó munkájuk, akik értenek hozzá, hanem azoknak, akik valakinek a valakijei.

egy nehéz időszakban munkahely váltás következett és jobb lett a jövedelmem, vissza tudtam törleszteni a hiteleimet. Még ha kilátástalannak is tűnik, ne adják fel a munkakeresést, képezzék magukat. Keressék a kiegészítő jövedelem lehetőségeket például mlm. többször váltottam bankot is, 5 különböző banknál volt már folyószámlám, most már csak két olyan helyen vezetem, ahol ingyenes.

A pénz és a tao, Út az anyagi függetlenséghez, Gazdag nő, Csináld azt amit szeretsz és a pénz követni fog

Még semmi

Az internetes honlapkészítés mindenképpen (nekem az 5mp.eu-s jött be igazán), szórólapkészítés, Vaterázás, meditációt (hogy ne szabj gátat a képzeletednek, ötleteidnek!).

Tobb labon kell allni. Sosem lehet tudni, hogy meddig tart a mostani munkad, akarmilyen biztosnak is hiszed.


Hozzászólások

5. Mi volt az, ami „bejött”, amit szívesen tanácsolnál másoknak is? — Nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>